Laat je inspireren door alles wat je kunt doen met LessonUp!

Op zoek naar inspiratie over hoe je LessonUp kunt gebruiken? Hoe creëer je een gebalanceerde volgorde van tekst, beeld en interactiviteit? Of ben je op zoek naar manieren om nieuws of kunst in de klas te brengen? Stimuleer kritisch denken met gerichte lessen en activerende werkvormen.

Lessen met activerende werkvormen

Activerende werkvormen zijn een manier om leerlingen te betrekken en hen te helpen hun leerdoel te bereiken. Met LessonUp maak je eenvoudig interactieve lessen op basis van verschillende werkvormen. Je kunt leerprocessen eenvoudiger maken door studenten verschillende manieren aan te bieden om informatie op te nemen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kennis te activeren of bijvoorbeeld kritisch te leren denken. Bekijk de ijsbrekers die je kunt inzetten voor bijvoorbeeld Mentorlessen👇

alt

LessonUp Inspiratie

Onze LessonUp collega's hebben lessen gemaakt met onder andere templates en activerende werkvormen die je kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen lessen. Bekijk het LessonUp kanaal, ontdek de voorbeelden en voel je vrij om de lessen aan te passen naar jouw wensen en behoeften. Ons doel is jou te inspireren, zodat jij je leerlingen kunt motiveren.

alt

LessonUp Academy

We hebben de LessonUp Academy opgericht om jou te ondersteunen bij het uitvoeren van de belangrijkste baan ter wereld en om bij te dragen aan de toekomst van het onderwijs. We weten uit ervaring dat er genoeg uitdagingen zijn iedere dag, daarom willen we je het zo gemakkelijk mogelijk maken om eenvoudig aan de slag te gaan met LessonUp. Laat ons je helpen met activerende werkvormen en instructievideo's.

alt

LessonUp Nieuwsquiz

Elke week publiceert onze Head of Education, Jan-Wolter Smit, een quiz over nieuws en actualiteit om leerlingen op de hoogte te houden van wat er in de wereld gebeurt. Deze lessen kunnen een manier zijn om nieuwsitems te behandelen en te bespreken in de klas. Breng actualiteit in jouw klas op een inclusieve, boeiende, inspirerende, interactieve manier!

alt

Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting maakt educatieve programma's, producten en lessen om jongeren te laten nadenken over maatschappelijke ontwikkelingen. In dit materiaal is aandacht voor vooroordelen, discriminatie, racisme en antisemitisme. De lessen zijn altijd gebaseerd op het levensverhaal van Anne Frank en stimuleren empathie, ethisch redeneren en kritisch denken.

Inspirerende lessen

Voor elk vak kun je slimme lessen maken met interactieve elementen en activerende werkvormen.

Afhankelijk van het vak dat je geeft, zijn er bepaalde onderwerpen die meer aandacht verdienen. Wil je dat je leerlingen zich verbonden voelen met een onderwerp, kritisch nadenken over de implicaties ervan, of gewoon geïnspireerd raken? Het creëren van een gerichte, interactieve les is de perfecte manier om dit te doen! Markeer gebeurtenissen uit het verleden of breng actualiteit in de klas. 👇

alt

Van Gogh Museum

Een van de hoofddoelen van het Van Gogh Museum is dat elk kind, ongeacht locatie of achtergrond, het leven en werk van Vincent van Gogh kan ervaren. Moedig jouw leerlingen aan om veilig vanuit het klaslokaal de wereld en de kleuren van Vincent binnen te reizen, dankzij boeiende interactieve lessen.

alt

Filmeducatie

Filmeducatie biedt een scala aan gratis lesmateriaal en activiteiten voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs en mbo. Filmeducatie is een initiatief van het Netwerk Filmeducatie, dat bestaat uit meer dan 200 bevlogen onderwijs- en filmprofessionals die de krachten bundelen om filmeducatie een structurele plek in het onderwijs te geven.

Benieuwd hoe LessonUp jou kan ondersteunen met boeiende, leuke en effectieve lessen? Meld je nu aan om e-mails te ontvangen met nog meer inspiratie voor je lessen.