Ambassadeur van de maand februari

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog Sarah de Pierre

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Sarah de Pierre van ROC Midden Nederland de ambassadeur van de maand. Sarah werkt als docent verpleegkunde bij het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland. Sarah heeft veel lessen gecreëerd in LessonUp en dit is niet onopgemerkt gebleven bij ons. Door middel van LessonUp toe te passen bij teamdagen probeert Sarah alle docenten kennis te laten maken met de voordelen en mogelijkheden.

alt

Hoe is Sarah begonnen als leerkracht?
Sarah begon haar carrière als verpleegkundige en zij is in 2018 als zij-instromer de onderwijswereld in gestapt. Na een stageperiode op de leerafdeling in het ziekenhuis merkte ze dat ze veel plezier haalt uit de manier waarop ze studenten in de leermodus kan krijgen. In haar volgende baan als wijkverpleegkundige zette zij dit enthousiasme voort door gastcolleges aan collega’s te geven. Inmiddels staat Sarah ruim vijf jaar voor de klas. Daarnaast volgt zij de master kunsteducatie. De master leert je om op een creatieve manier te kijken naar educatie. Sarah is van mening dat creativiteit ontzettend veel kan brengen en andere radertjes aan kan zetten in iemands brein om theorie makkelijk eigen te maken.

Waarom is Sarah gestart met LessonUp?
Via een vriendin kwam Sarah in aanraking met LessonUp. ‘Waarom ben ik hier niet eerder mee gestart?’ vroeg zij zich direct af. Sarah laat collega’s kennismaken met LessonUp door op een creatieve en leuke manier de functies van LessonUp te gebruiken en te laten zien. Op de teamdag werd de quiz ingezet met jeugdfoto’s van alle collega’s. De collega’s moesten raden wie-wie was en leerde niet alleen elkaar kennen, maar ook het platform.

De studenten blijven beter bij de les sinds het gebruik van LessonUp. De variatie in lessen werkt voor hen prettig. Haar favoriete interactieve element is de interactieve video, welke je op verschillende manieren kunt inzetten.

Ben jij nou benieuwd hoe Sarah gebruik maakt van de interactieve video? Neem hier dan even een kijkje naar een les van Sarah.

alt

De kennis van Sarah over LessonUp
Sarah is niet alleen gebruiker van het LessonUp schoolabonnement, maar zij is ook de beheerder. Dit houdt in dat zij het contactpersoon is voor het aanvragen van licenties. Door haar rol weten collega’s haar ook te vinden voor andere vragen over LessonUp. Sarah ondersteunt (nieuwe) collega’s graag door te laten zien hoe zij hun lessen makkelijker kunnen maken en geven. De eerste stap is vaak om te laten zien hoe gemakkelijk je een bestaande PowerPoint-les kunt uploaden. Dat maakt de drempel om met een nieuw platform te beginnen namelijk een stuk lager.  

Wil jij ook ambassadeur worden? Bekijk dan ons ambassadeursprogramma