Ambassadeur van de maand november

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog: Jakob Veldman

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Jakob Veldman de ambassadeur van de maand. Jakob is een enorm enthousiaste LessonUp gebruiker op zijn school. Na een pilotperiode met LessonUp, begon het Drenthe College met het gebruik van LessonUp. Jakob is sindsdien als digicoach niet meer weg te slaan van het platform.

alt

Welke rol vervult Jakob binnen het onderwijs?

Jakob is 20 jaar geleden het onderwijs ingerold na zijn werk in de gehandicaptenzorg. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar toch prikkelde zijn wens om in het onderwijs te werken. Destijds besloot hij de overstap te maken en is hij gestart als Docent bij Drenthe College. Daarnaast is Jakob drie jaar geleden gestart als digicoach voor Zorg en Welzijn. Als digicoach ben je naast het lesgeven bezig met het verbeteren van de connectie van ICT met het onderwijs.

Waarom is Jakob digicoach geworden?

Het helpen van anderen staat centraal in het leven van Jakob. Hij houdt ervan om met mensen te werken, dat is een van de redenen waarom hij een passie heeft voor de zorg en het onderwijs. Het enthousiasme van Jakob werkt aanstekelijk en heeft ervoor gezorgd dat meer docenten LessonUp zijn gaan uitproberen. Zoals Jakob zelf mooi verwoord, gaat onderwijs erom dat docenten en studenten een verbinding hebben. Van samen discussiëren leer je het meest. Het is zijn missie om de verbinding tussen de docent en de student te bevorderen.

Hoe is Jakob in aanraking gekomen met LessonUp?

Het Drenthe College is 2 jaar geleden gestart met een pilot van LessonUp. De pilot zou een jaar duren, maar na zes maanden wisten ze het al: dit is de tool waarmee we willen werken. De docenten ervaren de tool makkelijk te gebruiken en vinden de support erg fijn. Wanneer er vragen zijn, kunnen zij altijd terecht in de chat rechtsonder het scherm en krijgen zij een helder antwoord.

Op welke manier inspireert Jakob collega’s om LessonUp te gaan gebruiken?

Voor Jakob was het een totale verrassing dat hij ambassadeur van de maand is geworden, maar niet voor zijn collega’s. Zijn collega’s begrepen het direct. Jakob deelt namelijk al zijn ideeën met anderen en spoort iedereen op deze manier aan om LessonUp ook te gaan gebruiken. Als ambassadeur krijgt hij onder andere toegang tot previews van nieuwe functionaliteiten en doet hij nieuwe kennis op. Hij deelt deze meteen met zijn collega's om zo iedereen op de hoogte te houden en te inspireren.

alt

Wat vond Jakob van het ambassadeurs pakket?

Als ambassadeur krijg je niet alleen toegang tot exclusieve events en tot informatie over nieuwe features, je krijgt ook een ambassadeurs pakket. Zo ook Jakob.

In dit pakket zaten dit jaar onder andere een aantal posters die hij kan ophangen in de school. Deze posters wil hij gebruiken voor de workshops die hij zelf gaat organiseren.

Wil jij ook op jouw school LessonUp posters hebben? Vraag ze hier aan. 

Iedere ambassadeur van de maand ontvangt een presentje als dank voor de inzet. Deze maand wordt er een rondleiding verzorgd door Forum Groningen.

Wil jij ook ambassadeur worden? Bekijk dan ons ambassadeursprogramma