Ambassadeur van de maand oktober

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog: Kees de Vries

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze nieuwe rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Kees de Vries de ambassadeur van de maand. Kees is LessonUp Ambassadeur van het eerste uur. Al kort na de start van ons platform zeven jaar geleden, raakte Kees met LessonUp in aanraking. Hij was direct fan van LessonUp en dat is altijd zo gebleven

alt

Hoe is Kees in aanraking gekomen met LessonUp?

Tijdens een regiobijeenkomst van LessonUp leerde Kees de interactieve mogelijkheden van LessonUp kennen. Samen met collega’s is hij direct interactie gaan toevoegen aan zijn lessen. Zijn enthousiasme heeft in de afgelopen jaren ook andere collega’s bereikt binnen het Roelof van Echten College.

Welke rol vervult Kees binnen het onderwijs?

Kees is al bijna 40 jaar werkzaam op het Roelof van Echten College. Hij heeft in het onderwijs verschillende rollen vervuld. Zo is hij Docent Nederlands geweest, maar ook Docent Muziek. Zijn liefde voor muziek zet hij tegenwoordig vooral thuis voort achter de toetsen. Sinds 2006 geeft hij veiligheidslessen in het praktijkonderwijs en daarnaast is hij ICT-coördinator. Kees vertelt dat hij zich als een vis in het water voelt door de combinatie van ICT en onderwijs in zijn rol.

Op welke manier inspireert Kees collega’s om LessonUp te gaan gebruiken?

Het gebruik van LessonUp gaat als een lopend vuurtje binnen het Roelof van Echten College. Kees staat altijd klaar om te helpen. In het begin organiseerde hij workshops voor collega’s, waarin hij uitleg gaf over de tool. Op dit moment helpt Kees vooral wanneer hij ziet dat zijn collega’s er niet uitkomen. Ook houdt hij zijn collega’s op de hoogte van nieuwe functionaliteiten, zodat zij niks hoeven te missen.

Hoe ervaart Kees het ambassadeursprogramma?

Als een van de eerste docenten werd hij LessonUp Ambassadeur. Wat hij waardeert aan het ambassadeursprogramma is dat hij op de hoogte wordt gehouden van de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast vertelt Kees dat hij inspiratie haalt uit evenementen waar hij andere docenten spreekt en nieuwe kennis kan opdoen. De nieuwe kennis en inspiratie helpen hem om zijn collega’s optimaal te kunnen ondersteunen.

Waarom zou Kees andere docenten aanraden om LessonUp te gebruiken?

Voor de leerlingen van Kees is het duidelijk hoe de les zal verlopen, namelijk: in LessonUp. Zijn structuur biedt de leerlingen helderheid en houvast en LessonUp helpt om te zorgen dat de leerlingen altijd actief deelnemen aan de les. Zowel hij als zijn leerlingen kunnen zich geen les voorstellen zonder LessonUp. Kees wordt ook wel dé LessonUp docent van de school genoemd.

Wil jij ook ambassadeur worden? Bekijk hier ons ambassadeursprogramma: