Ambassadeur van de maand december

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog: Linda Duin

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Linda Duin de ambassadeur van de maand. Linda is een echte LessonUp-kenner bij Scholen aan Zee. Ze houdt ervan om naast haar lessen anderen te helpen met digitale vraagstukken. Doordat dit opvalt weten docenten haar super snel te vinden. Linda viel ons op door de vele lessen die zij zelf ontwikkeld en deelt in haar eigen kanaal ‘A-NT2 maar mee!’ naast dat ze binnen haar school natuurlijk ook veel lessen deelt met collega’s. Dit doet ze omdat ze het zonde vindt om de vele lessen die zij maakt niet te delen met anderen.

Welke rol vervult Linda in het onderwijs?

Linda is sinds 2015 NT2-docent. Zij staat voor een klas met leerlingen die de Nederlandse taal nog niet volledig beheersen. Deze rol kwam per toeval op haar pad nadat zij klaar was met de pabo. Door de stijging van vluchtelingjongeren in 2015 is er een locatie met internationale schakelklassen opgezet in Den Helder. Linda is sindsdien verliefd op het NT2-onderwijs, want haar leerlingen zijn enorm dankbaar voor alles wat ze hen leert. Door haar leerlingen gaat zij met een glimlach naar werk en komt ze met een nog grotere glimlach thuis.

alt

Wat is de grootste uitdaging als NT2 docent?

Door de enorme nieuwsgierigheid van haar leerlingen in de Nederlandse taal, krijgt Linda soms vragen waar ook zij even twee keer over moet nadenken. Ze ziet vaak dat leerlingen op een hele andere manier kijken naar de taal, waardoor er soms woorden op de verkeerde manier gebruikt worden. Nadat ze uitlegt hoe deze woorden beter gebruikt kunnen worden lachen ze hier samen om.

alt

Wat voegt LessonUp toe aan Linda haar lessen?

Het eerste woord dat in Linda opkomt is interactie. Alle leerlingen kunnen meedoen en alle leerlingen worden aangezet om te luisteren en na te denken. Voor haar is dit de grootste meerwaarde dat ze dan meteen kan zien welke leerlingen de stof nog niet helemaal in de vingers hebben. Ze kijkt naar de antwoorden en haalt de leerlingen die het lastig vinden er tussenuit om één-op-één te begeleiden.

Linda heeft ook te maken met leerlingen die soms teruggetrokken zijn. Deze leerlingen praten nog niet heel veel Nederlands, maar weten al wel een hoop. Hier komt ze achter met behulp van de interactieve lesonderdelen van LessonUp, zoals de quizvraag, de open vraag of de sleepvraag.

alt

Waarom is Linda LessonUp ambassadeur geworden?

Linda geeft aan dat zij enorm nieuwsgierig is en eigenlijk alles binnen LessonUp uitprobeert. Haar school is hier al snel achter gekomen en zo ook haar collega’s. Veel vragen van collega’s worden  sindsdien naar haar gestuurd en door haar behandeld. Dit heeft ertoe geleid dat zij ambassadeur is geworden. Linda kan door het ambassadeursschap makkelijker in contact komen met LessonUp voor vragen en ze leert zelf ook nog wat bij door de exclusieve webinars. 

Hoe ervaart Linda het ambassadeursprogramma?

Omdat Linda, zoals eerder benoemd, een enorm nieuwsgierig karakter heeft en heel veel dingen uitprobeert, kent ze LessonUp inmiddels heel goed. Toch woont ze de exclusieve webinars bij om op de hoogte te blijven van vernieuwingen en om antwoord te geven op de vragen van anderen. Ze geeft aan dat ze altijd heel blij wordt van nieuwe ideeën die zij weer kan toepassen. Ze heeft bijvoorbeeld een webinar over auteursrechten bijgewoond waar zij heeft geleerd hoe je om moet gaan met bepaalde rechten en privacyregelingen in je LessonUp-les.

Wil jij ook ambassadeur worden? Bekijk hier ons ambassadeursprogramma: