Ambassadeur van de maand maart

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog Roberto Alvarez

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Roberto Alvarez de ambassadeur van de maand. Roberto is een ambassadeur met al meer dan zeven jaar ervaring in LessonUp. Momenteel geeft hij les op de HAN University of Applied Sciences als docent bij de Lerarenopleiding Economie. Roberto viel ons op door de wijze waarop hij gebruikmaakt van LessonUp, hij geeft niet alleen les via LessonUp, maar hij geeft ook les over LessonUp.

alt

Ruim vier jaar werkt Roberto als lerarenopleider op de HAN University of Applied Sciences. Hij leidt hier studenten op die docent willen worden in het vakgebied economie. Roberto is in contact gekomen met LessonUp bij zijn vorige baan in het voortgezet onderwijs. Hij was direct enthousiast over de mogelijkheden van LessonUp en dankzij zijn enthousiasme gingen er al snel meer collega’s binnen de school aan de slag met het platform.

Roberto is altijd nieuwsgierig geweest hoe het is om aan de andere kant van het bureau te zitten, dus niet als student, maar als docent. Dit was een van de redenen waarom hij docent is geworden. Zijn liefde voor het vak economie en voor het docentschap draagt hij graag over op zijn studenten. 

Al kort na de start van LessonUp leerde Roberto LessonUp kennen. Een van zijn toenmalige collega’s gaf aan dat hij iets nieuws had gezien in de onderwijswereld “een jong bedrijf dat daadwerkelijk informatie ophaalt uit het werkveld”. Dat sprak Roberto erg aan.

Door LessonUp te gebruiken werden heel veel andere websites met tools overbodig. Er was nu een platform waar meerdere tools op werden aangeboden. Dit maakt het heel gebruiksvriendelijk en is het voor docenten een stuk makkelijker. Door feedback van docenten zijn er ook nieuwe functies bijgekomen. Denk aan de spinner, een veelgevraagde functie door docenten.

Dankzij het Opleidersabonnement kunnen ook studenten aan de lerarenopleiding van de HAN gebruikmaken van LessonUp. Studenten hebben kosteloos toegang tot de functies van het pro-abonnement, waaronder: onbeperkt lesgeven, huiswerk uitdelen en lesrapportages inzien. De studenten maken daarnaast regelmatig gebruik van de lesbibliotheek, om inspiratie op te doen voor hun eigen lessen. Dit enthousiasme zetten zij ook voort na de studie. Roberto ontvangt nog regelmatig mails van afgestudeerde studenten met vragen over LessonUp. 

Docenten en studenten weten Roberto snel te vinden met vragen. Daarnaast geeft Roberto ook workshops over het platform aan andere opleidingen om hen ook te laten kennismaken met de mogelijkheden. Roberto hecht veel waarde aan een ‘dubbele transfer’. Hij leert zijn studenten iets aan, en zijn studenten laten zien wat dit voor hen inhoudt als ze straks voor de klas staan en dat ze daarin gedegen keuzes kunnen maken en die kunnen onderbouwen.

alt

Roberto is erg blij met alle tools die LessonUp aanbiedt, maar zijn favoriete element blijft de open vraag. Hij houdt van discussie, iets wat gecreëerd kan worden door een open vraag. Om voorkennis te activeren of te checken of het leerdoel is bereikt, zet hij het woordweb in als entry- of exit-ticket. Door te kijken naar de antwoorden kan hij makkelijk anticiperen op de studenten en hij kan de input gebruiken om zijn volgende college te differentiëren.

Wil jij ook ambassadeur worden? Bekijk dan ons ambassadeursprogramma