Ambassadeur van de maand mei

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Wouter Meijer de ambassadeur van de maand. Wouter werkt als leermeester+ horeca bij Kranenburg Praktijkonderwijs. Zijn enthousiasme voor het praktijkonderwijs is ons niet onopgemerkt gebleven. Wouter is zo gastvrij geweest om de deuren van Kranenburg Praktijkonderwijs open te stellen voor een event van LessonUp. Daar zagen we hoe hij met veel passie zijn leerlingen helpt en samenwerkt met collega’s en andere docenten in het praktijkonderwijs.

alt

Waarom is Wouter gaan werken in het praktijkonderwijs?

Wouter is ooit begonnen als jeugdhulpverlener voor kansarmen. Het werken met jonge mensen die een achterstand hebben of die tegen drempels aanlopen in de arbeidsmarkt, spreekt hem aan. Hij vindt het mooi en belangrijk om iemand te begeleiden naar een plek in de maatschappij. Het motto van Wouter voor zijn leerlingen is ‘Ik doe niet aan helpen, maar aan begeleiden. Helpen is bijna hetzelfde als het antwoord geven’. Naast het geven van les, is Wouter stagebegeleider en zorgt hij ervoor dat de leerlingen op passende locaties stage kunnen lopen.

Schoolrestaurant Graag Gedaan

Tijdens het event van LessonUp bij Kranenburg Praktijkonderwijs, werden ook de leerlingen betrokken. De middag werd afgesloten in het restaurant van de school ‘Graag gedaan’. Het schoolrestaurant van Kranenburg Praktijkonderwijs. Terwijl de leerlingen een driegangendiner verzorgden, werd er door docenten van verschillende praktijkscholen kennis en ervaringen uitgewisseld. Het restaurant bestaat inmiddels tien jaar. In een echt restaurant zijn de leerlingen praktijkgericht bezig met het behalen van hun bedieningsassistent en keukenassistent (BAS en KAS) diploma. Ook is schoolrestaurant Graag Gedaan de wijk aan tafel. De leerlingen gaan de verbinding aan met alle buurtbewoners en andere gasten

Hoe kwam Wouter in aanraking met LessonUp?

Via een collega kwam Wouter in aanraking met LessonUp. Hij ervaart het als prettig dat er steeds meer digitaal lesgegeven wordt. Ook de leerlingen reageren goed op de lessen via LessonUp. Het is duidelijk, overzichtelijk en het daagt uit. De interactie met de leerlingen maakt het leuk, geeft Wouter aan. Wanneer Wouter weinig tijd heeft om zelf lessen te maken, maakt hij graag gebruik van de lesbibliotheek of de lessen van zijn collega’s.

Ambassadeursprogramma

Op school is het bekend dat Wouter een ambassadeur is van LessonUp. Docenten komen naar hem toe met vragen en hij voorziet hen graag van tips en hulp. Eerder zijn er verschillende workshops op school gegeven aan docenten om hen te ondersteunen in het gebruik van LessonUp.