LessonUp, hét online platform voor jouw digitale lesmateriaal

Ontwikkel eenvoudig lesmateriaal voor docenten. Lesmateriaal vol met interactieve mogelijkheden geschikt voor digiborden op scholen. Op deze manier kun je op een laagdrempelige manier jouw materiaal toegankelijk maken voor docenten wereldwijd.

alt

LessonUp voor musea en ngo's

LessonUp is hét platform waarmee je eenvoudig, interactieve lessen kunt maken die zowel klassikaal, als op afstand gebruikt kunnen worden. Als medewerker educatie kun je een kanaal starten waarin al jouw interactieve lesmateriaal te vinden is, dit kanaal is een mini-bibliotheek in LessonUp. LessonUp geeft je de mogelijkheid jouw lessen te delen met docenten zonder LessonUp én de 40,000 docenten die dagelijks gebruik maken van LessonUp.

Zodra je een eigen kanaal hebt en lessen online hebt staan, kun je deze lessen eenvoudig delen en embedden op jouw website. Gebruik de lessen ter voorbereiding aan een bezoek of om jouw museum onder een veel grotere populatie leerlingen onder aandacht te brengen.

Op dit moment maken onder andere de volgende organisaties gebruik van LessonUp; Van Gogh Museum, Nationale Reisopera, Het Concertgebouw en de Dierenbescherming

alt

Interactie zorgt voor betere leerresultaten

Het is algemeen bekend, en wetenschappelijk bewezen, dat leerlingen meer leren als een les interactieve onderdelen bevat. Bovendien zorgt het er ook voor dat lessen afwisselender worden en daardoor boeiender voor zowel de docent als leerlingen.

LessonUp geeft je de mogelijkheden om eenvoudig lesmateriaal te ontwikkelen in jullie huisstijl en gevuld met verschillende onderdelen. Hierbij kun je denken aan quizvragen, open vragen, sleepvragen en een woordweb. Elk interactief onderdeel stimuleert een ander soort betrokkenheid waardoor lessen gegarandeerd nog dynamischer worden!

Dankzij LessonUp kunnen we ons cultureel erfgoed met mensen over de hele wereld delen.
René van Blerk
Senior Curator of Education & Interpretation - Van Gogh Museum

Eenvoudig in gebruik

Gemakkelijk interactief lesmateriaal ontwikkelen

Les delen via link

Mogelijkheid om lessen te gebruiken zonder in te loggen

Embedden van lessen

Deel lessen op eigen website en behoud traffic

Statistieken module

Krijg inzicht in het gebruik en bereik van jouw lessen

alt

Wil je LessonUp inzetten voor jouw organisatie of museum?

Wanneer je kiest voor lesmateriaal ontwikkelen in LessonUp krijg je toegang tot een kanaal. Je start met een Basis Kanaal, met de mogelijkheid om samen redactiewerk te doen en vervolgens materiaal te publiceren. Daarnaast zijn er vele aanvullende opties mogelijk.

Nieuwsgierig hoe LessonUp jouw organisatie kan versterken? Marleen Ligtenberg legt je graag meer uit over ons platform. Via onderstaande link plan je snel en makkelijk een vrijblijvende afspraak in.

alt

Lees de ervaringen van anderen

LessonUp helpt musea en ngo's met een platform voor online interactief lesmateriaal. Lees de ervaringen van onze LessonUp partners; voor welke uitdagingen stonden zij, voordat ze de samenwerking met LessonUp zijn aangegaan. Laat je inspireren en download de casestudies.