LessonUp, hét online platform voor jouw digitaal lesmateriaal

Ontwikkel eenvoudig lesmateriaal voor docenten. Lesmateriaal vol met interactieve mogelijkheden geschikt voor digiborden op scholen. Op deze manier kun je op een laagdrempelige manier jouw materiaal toegankelijk maken voor docenten wereldwijd.

alt

LessonUp voor uitgevers

LessonUp is hét platform waarmee je eenvoudig, interactieve lessen kunt maken die zowel klassikaal, als op afstand gebruikt kunnen worden. Als uitgever kun je een kanaal starten waarin al jouw digitaal lesmateriaal te vinden is, dit kanaal is een mini-bibliotheek in LessonUp. LessonUp geeft je de mogelijkheid jouw lessen te delen met docenten zonder LessonUp én de 40,000 docenten die dagelijks gebruik maken van LessonUp.

Zodra je een eigen kanaal hebt en onze vouchermodule hebt geactiveerd, bepaal je zelf welke lessen openbaar zijn. Lesseries kun je afschermen doormiddel van vouchers. Zo houd je de controle over het materiaal en kun je methodes eenvoudig wegzetten richting jullie afnemers.

Op dit moment maken onder andere de volgende uitgevers en organisaties gebruik van de mogelijkheden van LessonUp; Schoolblocks, Remind Learning, Van Gogh Museum en Kikid.

alt

Interactie zorgt voor betere leerresultaten

Het is algemeen bekend, en wetenschappelijk bewezen, dat leerlingen meer leren als een les interactieve onderdelen bevat. Bovendien zorgt het er ook voor dat lessen afwisselender worden en daardoor boeiender voor zowel de docent als leerlingen.

LessonUp geeft je de mogelijkheden om eenvoudig materiaal te ontwikkelen in jullie huisstijl en gevuld met verschillende onderdelen. Hierbij kun je denken aan quizvragen, open vragen, sleepvragen en een woordweb. Elk interactief onderdeel stimuleert een ander soort betrokkenheid waardoor lessen gegarandeerd nog dynamischer worden!

Het grote aanbod aan interactieve opdrachten van LessonUp komt tegemoet aan de behoefte van leerlingen om af te wisselen.
Bettina Tuinstra
Projectleider Brede School Academie

Eenvoudig in gebruik

Gemakkelijk interactief lesmateriaal ontwikkelen

Vouchermodule

Bepaal zelf of lessen openbaar of afgesloten zijn

Embedden van lessen

Deel lessen op eigen website en behoud traffic

Statistieken module

Krijg inzicht in het gebruik en bereik van jouw lessen

alt

Wil je LessonUp inzetten voor jouw methode?

Wanneer je kiest voor digitaal lesmateriaal ontwikkelen in LessonUp krijg je toegang tot een kanaal. Je start met een Basis Kanaal, met de mogelijkheid om samen redactiewerk te doen en vervolgens materiaal te publiceren. Daarnaast zijn er vele aanvullende opties mogelijk.

Nieuwsgierig hoe LessonUp jouw organisatie kan versterken? Marleen Ligtenberg legt je graag meer uit over ons platform. Via onderstaande link plan je snel en makkelijk een vrijblijvende afspraak in.

alt

Lees de ervaringen van anderen

LessonUp helpt organisaties met een platform voor digitaal-interactief lesmateriaal. Lees de ervaringen van onze LessonUp partners; voor welke uitdagingen stonden zij, voordat ze de samenwerking met LessonUp zijn aangegaan. Laat je inspireren en download.