LessonUp als alternatief voor Edmodo

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog_ Looking for an alternative to Edmodo_ Try LessonUp

In dit artikel willen we je graag kennis laten maken met LessonUp. Als alternatief voor Edmodo en als startpunt van interactieve lessen.

Nu Edmodo eind september stopt, ben je vermoedelijk op zoek naar een goed alternatief dat het beste van Edmodo combineert met de uitgebreide mogelijkheden van digitaal onderwijs. Hoewel elk platform zijn eigen specifieke features kent, kan het verfrissend zijn om via een ontdekkingsreis nieuwe digitale leeromgevingen te ontmoeten. LessonUp zou een goed alternatief kunnen zijn.

Bekijk de overeenkomsten en verschillen in een overzichtelijk schema

Flexibel klassenbeheer

In LessonUp kun je, net zoals je dit in Edmodo kon, klassen en subklassen aanmaken. Deze groepen maak je in een handomdraai of stel je samen uit reeds bestaande klassen. Jouw leerlingen zien via hun LessonUp-omgeving, op elke device of in elke browser, direct tot welke klassen ze toegang hebben. Het klassenbeheer is flexibel: je altijd leerlingen toevoegen of verwijderen, en klassen archiveren. Hiermee behouden leerlingen altijd toegang tot het materiaal zonder dat dit ruis oplevert in de structuur van het huidige schooljaar.

Jaarplanning op basis van het lesmateriaal 

Door gebruik te maken van de lesmodules in LessonUp kun je een volledige jaarplanning voor jouw leerlingen klaarzetten. Dit kan voor een gehele klas zijn of voor een subgroep, waarmee je de perfecte differentiatie kunt aanbieden. Via de lesplanning zet je het lesmateriaal van de leerlingen klaar: vooraf of op het moment dat het jou uitkomt.

Lesmaterialen delen via onze levendige community 

Het hart van LessonUp is de enorme leermiddelenbibliotheek met ruim 1 miljoen lessen. Deze lessen zijn direct, integraal of gedeeltelijk, te gebruiken in jouw eigen klassen. Daarnaast kun je deze lessen gebruiken om je eigen interactieve lessen samen te stellen. 

alt

Nieuwsgierig geworden?
Probeer alle lesonderdelen van LessonUp de eerste 30 dagen gratis uit. Daarna kun je nog steeds onbeperkt lessen geven en maken.

Interactieve lessen: klassikaal of zelfstandig 

Vraag onze gebruikers wat hun favoriete onderdeel in LessonUp is en ze zullen aangeven: de interactieve lessen! In LessonUp voeg je in een handomdraai interactieve lesonderdelen, zoals” een quiz, woordweb open vraag of sleepvraag toe aan je les. Jouw leerlingen kunnen meedoen aan deze lessen via elk device. In de klas of zelfstandig thuis.

Ondersteuning en interventie

Aan de hand van de uitgebreide en exporteerbare rapportages van LessonUp kun je jouw leerlingen altijd gericht begeleiden: in de klas of thuis. Via de chatfunctie kun je op een veilige manier jouw leerlingen klassikaal en individueel ondersteunen.

Digitale toetsen

Alle lessen, inclusief de interactieve lesonderdelen, zijn met één druk op de knop in te zetten als toets. Hiermee kun je reeds gegeven les ook inzetten als formatieve toets of een unieke toets samenstellen uit andere lessen. Alle resultaten zijn, net als bij een interactieve les, beschikbaar via uitgebreide rapportages.

Ook benieuwd hoe LessonUp jouw lessen interactiever en boeiender kan maken? Registreer je in een paar stappen en ontdek het zelf.