Educatieve en inspirerende gastcolleges voor docenten

Geef leren een gezicht met LessonUp

LessonUp is gebouwd rondom het onderwijsproces. Ervaringen van meer dan 50.000 docenten wereldwijd hebben LessonUp gemaakt tot een betekenisvolle onderwijspartner, een educational specialist in brede zin.

Inmiddels zijn wij marktleider in Nederland en werken meer dan 500+ scholen in alle onderwijstypen dagelijks met LessonUp. Onze missie is om de docent zo goed mogelijk te ondersteunen. Want wij geloven dat een docent op zijn best, de basis vormt voor de toekomst van het onderwijs. 

Dagelijks staan wij in verbinding met docenten, iCoaches, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals. Elke dag horen wij verhalen vanuit verschillende invalshoeken van het onderwijs. Hierdoor begrijpen wij als geen ander welke thema’s er spelen en voor welke uitdagingen docenten kunnen staan.

LessonUp geeft leren een gezicht. Wij hebben niet alleen het platform, maar ook de verhalen erbij. Verhalen waarmee je als school ook écht aan de slag kunt.

Deze verhalen vertellen we je graag. Laten we samen bouwen aan de toekomst van het onderwijs!

De gastcollege’s zijn in te zetten als de deskundigheidsbevordering van het docententeam en t.b.v. de interventies bij de menukaarten B, C en D uit de NPO-gelden.

alt

Leren doe je op school

Niet alle leerlingen krijgen, door verschillende situaties, dezelfde kansen in het onderwijs. Ze beginnen met een achterstand. Een achterstand die maar moeilijk is weg te werken. Als school of leraar kun je niet alles veranderen. Maar je kunt wel het verschil maken op een plek waar je wel invloed hebt: het klaslokaal.

In dit gastcollege laten we zien op welke manier LessonUp een ondersteuning kan zijn bij het creëren van een veilige leeromgeving.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

"Waarom kan ik tandpasta niet eten?"

“Wie weet wat…?”. Het lijkt zo simpel: een goede vraag stellen tijdens de les. Maar stellen wij als docent eigenlijk wel relevante vragen? In deze sessie gaan we dieper in op hoe je tijdens een les een goede vraag kunt stellen, die zijn doel ook bereikt. En waarbij studenten ook daadwerkelijk een waardevol leermoment ervaren. Nadenken en leren over de verschillende manieren van vragen stellen en hoe jij dat gemakkelijk kunt toepassen.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

Keep an eye on your students, not on your digitale tools

Het inzetten van digitale tools is vaak heel analoog, maar is juist dáárom heel krachtig. Ontdek in deze inspirerende sessie dat de kracht van digitale didactiek niet ligt in de knopjes, maar in jouw didactische- en pedagogische vaardigheden. Alles begint met jou, de docent. Ontdek hoe jij en jouw leerlingen/studenten voordeel kunnen halen aan de krachtige driehoek van leerstof, digitale oplossingen en didactiek. Let’s talk about education! 

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

Van leerdoel naar eigen lesmateriaal

Een les is actueel en dynamisch. Een lesmethode is dat niet. Hoe maak je je eigen lesmateriaal ter aanvulling of op bestaande lesmethodes, waarbij je werkt vanuit een leerdoel, eindtermen of de actualiteit? En hoe kun je dan optimaal gebruik maken van een digitaal platform? Het is minder moeilijk dan je denkt om leerdoelen om te zetten in een interactieve en effectieve cyclische digitale les. Jij bent tenslotte de onderwijsexpert bij uitstek. En na dit gastcollege ook ontwikkelaar van het beste lesmateriaal.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

Een digitaal portfolio: startpunt voor boeiende gesprekken

Iedereen kent keuzemomenten in zijn leven. Leerlingen moeten vaak al op jonge leeftijd keuzes maken m.b.t. (vervolg)opleidingen. Maar zijn deze keuzes altijd gebaseerd op wat ze zelf willen? In portfoliogesprekken laat je je leerlingen - met de ondersteuning van een interactief digitaal portfolio - hun verhaal aan hun ouders vertellen: wat hebben ze geleerd, wat zijn hun dromen, wat zijn hun toekomstplannen en waar ze trots op zijn, waarmee hun keuze nog meer waarde krijgt.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

Deze scholen en events gingen je voor

Scholen:
Bonhoeffer College, Yuverta, Liudger, Hogeschool Rotterdam (opleiding Leren en Innoveren), Hogeschool Fontys (opleiding Leraar Geschiedenis), Hogeschool ArtEZ (opleiding Leraar Muziek), Universiteit Twente, Hogeschool de Kempel (lerarenopleiding), ROC van Amsterdam, NOVA College.

alt

Over Jan-Wolter Smit

Jan-Wolter is een veelgevraagd spreker en gesprekspartner als het gaat om te begrijpen wat het onderwijs nu écht is. Zijn kleurrijke ervaringen als leraar, educatief auteur, projectleider en curriculum ontwikkelaar komen allemaal samen in dat ene doel: het streven naar de ideale onderwijsbeleving van leerlingen en leraren. In alle disciplines zoekt hij een optimale balans tussen inhoud, opbrengst, motivatie en innovatie.