Laat je inspireren door alles wat je kunt doen met LessonUp!

Op zoek naar inspiratie over hoe je LessonUp kan gebruiken? Hoe creƫer je een gebalanceerde volgorde van tekst, beeld en interactiviteit? Of ben je gewoon op zoek naar manieren om wereldnieuws, kunst, games, of geschiedenis in je klas te brengen? Stimuleer kritisch denken met gerichte lessen.

Lessen met gerichte werkvormen

Gerichte werkvormen zijn manieren om uw leerlingen te betrekken en hen te helpen hun leerdoelen te bereiken. Met LessonUp maak je eenvoudig interactieve lessen op basis van werkvormen. Je kunt het actieve leerproces makkelijker maken door studenten verschillende manieren aan te bieden om informatie op te nemen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kennis te activeren, kritisch te leren denken en meer.šŸ‘‡

alt

LessonUp lessen

Onze education specialisten hebben lessen gemaakt met werkvormen, templates, en ontwerpen die je kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen lessen. Bekijk wat we tot nu toe hebben gemaakt en voel je vrij om de lessen die we aanbieden aan te passen naar jouw behoeften. We hopen dat je ze je eigen kunt maken en dat ze helpen uw leerlingen te inspireren en bij de les te betrekken!

alt

LessonUp Academy

We hebben de LessonUp Academy opgericht om u te ondersteunen bij het uitvoeren van de belangrijkste baan ter wereld en om bij te dragen aan de toekomst van het onderwijs. We weten uit ervaring dat jullie allemaal uitdagingen hebben en op zoek zijn naar nieuwe manieren om je leerlingen te inspireren en bij de les te betrekken met gericht, effectief, en up-to-date lesmateriaal. Laat ons je ondersteunen met waar we goed in zijn!

Ontdek LessonUp lessen met gamification

Gamification gaat over het toepassen van game-strategieƫn om leren te verbeteren en boeiender te maken. Het bevordert levenslange vaardigheden zoals het oplossen van problemen, kritisch denken, sociaal bewustzijn, en samenwerking. Games vergroten ook de interesse van studenten in bepaalde onderwerpen, het activeren hun nieuwsgierigheid, en hun vermogen om onder druk te presteren.

Een geschiedenisles met gamification? De perfecte manier om gebeurtenissen uit het verleden te vertalen en studenten te betrekken. šŸ‘‡

alt

LessonUp Nieuwsuiqz

Elke week publiceert onze education specialist een quiz over nieuws en actualiteit om studenten op de hoogte te houden van wat er in de wereld gebeurt. Deze lessen kunnen een manier zijn om nieuwsitems aan te pakken en studenten te leren kritisch na te denken voordat ze hun mening geven. Breng actualiteit in uw klas op een inclusieve, boeiende, interactieve manier!

alt

Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting maakt educatieve programma's, producten, en LessonUp-lessen om jongeren te laten nadenken over maatschappelijke ontwikkelingen, met aandacht voor vooroordelen, discriminatie, racisme en antisemitisme. Hun creaties zijn altijd gebaseerd op het levensverhaal van Anne Frank en stimuleren empathie, ethisch redeneren, en kritisch denken.

Inspirerende lessen

Voor elk vak kun je slimme, boeiende lessen maken met interactieve elementen.

Afhankelijk van het vak dat je geeft, zijn er bepaalde onderwerpen die meer aandacht verdienen. Wil je dat je leerlingen zich verbonden voelen met een onderwerp, kritisch nadenken over de implicaties ervan, of gewoon geĆÆnspireerd raken? Het creĆ«ren van een gerichte, interactieve les is de perfecte manier om dit te doen! Markeer gebeurtenissen uit het verleden of breng actualiteit in de klas. šŸ‘‡

alt

Van Gogh Museum

Een van de hoofddoelen van het Van Gogh Museum is dat elk kind, ongeacht locatie of achtergrond, het leven en werk van Vincent van Gogh kan ervaren. Moedig uw leerlingen aan om veilig vanuit uw klaslokaal de wereld en de kleuren van de artiest binnen te reizen, dankzij boeiende interactieve kunstlessen en leermiddelen voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren.

alt

Sea Shepherd

Sea Shepherd biedt een scala aan gratis lesmateriaal en activiteiten voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Deze omvatten interactieve lessen over illegale visserij, walvisvangst, haaienstroperij, schildpaddenstroperij, oceaanvervuiling, en praktijkcases. Dankzij deze lessen worden leerlingen aangemoedigd zich bewust te worden van de gevaarlijke, onverantwoordelijke praktijken van de mens.

Benieuwd hoe LessonUp jou kan ondersteunen met boeiende, leuke en effectieve lessen? Meld je nu aan om e-mails te ontvangen met nog meer inspiratie voor je lessen.