Feedback geven op afstand: in 4 stappen

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog_ Give real-time feedback to support and advise your students

alt

Feedback geven: 

Feedback geven is een krachtig middel om de motivatie van jouw leerlingen te verhogen. Door middel van feedback voorzie je leerlingen van informatie over hun voortgang in hun werk en ontwikkeling. Daarnaast kun je ze bijsturen door aan te geven welk werk ze nog moeten verzetten om tot het beoogde einddoel te komen. Maar hoe pak je dit aan online?

In dit artikel nemen we je stap voor stap mee hoe je online feedback kunt geven met LessonUp. Nog geen account? Maak dan eerst een gratis proefaccount aan!

Feedback geven op afstand, hoe werkt het? 

Zeker ten tijde van thuisonderwijs is het fijn om de leerlingen die je niet zo vaak spreekt of ziet, toch tussentijds te monitoren. Als je een LessonUp les deelt met je leerlingen, via de gele knop ‘Deel met leerlingen’, kunnen de leerlingen de les zelfstandig doornemen. In de rapportages kun je zien wat de leerlingen doen in de les en welke antwoorden ze wel of juist niet geven. Aan de hand van vier stappen leggen wij uit hoe je dit doet.

alt

Stap 1
Je hebt de les gedeeld met de leerlingen en hun antwoorden in hun LessonUp-omgeving ingevoerd.

alt

Stap 2
Ga naar de rapportage van de gedeelde les en kies in de rapportage voor de optie Leerling. Klik vervolgens op Schrijf een reactie. Dit kun je per vraag doen, ongeacht of een leerling een antwoord heeft gegeven

alt

Er verschijnt een pop-up waarin je je reactie kunt geven.

alt

Nadat je op Ok hebt geklikt verschijnt jouw reactie direct in de LessonUp-omgeving van de leerling.

alt

Stap 3
In de LessonUp-omgeving van de leerling verschijnt bij de betreffende les/slide een symbool dat er een bericht van jou is. Als hij deze opent ziet hij jouw bericht. De leerling kan nu eventueel zijn antwoord aanpassen. Deze aanpassingen zijn ook weer zichtbaar voor jou in de rapportage.

alt

Stap 4
Op het moment dat de leerling de reactie heeft gelezen, zie je dit in de rapportages. Er staan een groen vinkje bij jouw reactie.

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je eenvoudig feedback kunt geven met LessonUp. Wellicht zijn dit ook interessante artikelen voor jou:

Hybride onderwijs met LessonUp: een overzicht met de mogelijkheden:
https://www.lessonup.com/site/nl/online-lesgeven

Toetsen op afstand: summatief en formatief:
https://www.lessonup.com/site/nl/online-toetsen

alt

Geschreven door
Jan-Wolter Smit - Head of Education, LessonUp