Educatieve en inspirerende gastcolleges voor docenten

Geef leren een gezicht met LessonUp

LessonUp is gebouwd rondom het onderwijsproces. Ervaringen van meer dan 50.000 docenten wereldwijd hebben LessonUp gemaakt tot een betekenisvolle onderwijspartner, een educational specialist in brede zin.

Inmiddels zijn wij marktleider in Nederland en werken meer dan 500+ scholen in alle onderwijstypen dagelijks met LessonUp. Onze missie is om de docent zo goed mogelijk te ondersteunen. Want wij geloven dat een docent op zijn best, de basis vormt voor de toekomst van het onderwijs. 

Dagelijks staan wij in verbinding met docenten, iCoaches, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals. Elke dag horen wij verhalen vanuit verschillende invalshoeken van het onderwijs. Hierdoor begrijpen wij als geen ander welke thema’s er spelen en voor welke uitdagingen docenten kunnen staan.

LessonUp geeft leren een gezicht. Wij hebben niet alleen het platform, maar ook de verhalen erbij. Verhalen waarmee je als school ook écht aan de slag kunt.

Deze verhalen vertellen we je graag. Laten we samen bouwen aan de toekomst van het onderwijs!

De gastcollege’s zijn in te zetten als de deskundigheidsbevordering van het docententeam en t.b.v. de interventies bij de menukaarten B, C en D uit de NPO-gelden.

alt

Meer eigenaarschap en regie in je lessen door ChatGPT

Een gastcollege over de superkrachten van leraren (met behulp van een beetje AI). Hoe kun je technologische ontwikkelingen, zoals ChatGPT, inzetten in je lessen? Maar vooral: hoe wil je het kunnen inzetten? Alles begint met eigenaarschap. Als je weet wat je wilt en scherp hebt wat de leerbehoeften van jouw leerlingen/studenten zijn, dan is de stap naar wat je kúnt met technologie een kleine stap. ChatGPT is de meest recente ontwikkeling die zowel fascinatie als vrees oproept. Maar op welke manier kan AI, zoals ChatGPT, jouw eigenaarschap versterken in plaats van bedreigen?

alt

A dAI in the life as a teacher with AI

Als je in je LinkedIn-feed kijkt dan lijkt het wellicht alsof de hele wereld met AI bezig is. En jij de boot al hebt gemist. Gelukkig valt dat allemaal wel mee! In deze sessie krijg je een inkijkje in de lespraktijk van een docent. Op welke wijze zet hij generatieve AI zoals ChatGPT, Copilot en LessonUp’s Maia in tijdens zijn lessen? Verwacht geen luchtfietserij of opsomming van 500 prompts die je leven nog beter maken dan het nu al is, maar gewoon een dag uit het leven van een docent met AI.

alt

Keep an eye on your students, not on your digital tools

Het inzetten van digitale tools is vaak heel analoog, maar is juist dáárom heel krachtig. Ontdek in deze inspirerende sessie dat de kracht van digitale didactiek niet ligt in de knopjes, maar in jouw didactische- en pedagogische vaardigheden. Alles begint met jou, de docent. Ontdek hoe jij en jouw leerlingen/studenten voordeel kunnen halen uit de krachtige driehoek van leerstof, digitale oplossingen en didactiek. Let’s talk about education! 

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

"Waarom kan ik tandpasta niet eten?"

“Wie weet wat…?”. Het lijkt zo simpel: een goede vraag stellen tijdens de les. Maar stellen wij als docent eigenlijk wel relevante vragen? In deze sessie gaan we dieper in op hoe je tijdens een les een goede vraag kunt stellen, die zijn doel ook bereikt. En waarbij studenten ook daadwerkelijk een waardevol leermoment ervaren. Nadenken en leren over de verschillende manieren van vragen stellen en hoe jij dat gemakkelijk kunt toepassen.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

Deze scholen en events gingen je voor

Scholen:
Bonhoeffer College, Yuverta, Liudger, Hogeschool Rotterdam (opleiding Leren en Innoveren), Hogeschool Fontys (opleiding Leraar Geschiedenis), Hogeschool ArtEZ (opleiding Leraar Muziek), Universiteit Twente, Hogeschool de Kempel (lerarenopleiding), ROC van Amsterdam, NOVA College.

alt

Over Jan-Wolter Smit

Jan-Wolter is een veelgevraagd spreker en gesprekspartner als het gaat om te begrijpen wat het onderwijs nu écht is. Zijn kleurrijke ervaringen als leraar, educatief auteur, projectleider en curriculum ontwikkelaar komen allemaal samen in dat ene doel: het streven naar de ideale onderwijsbeleving van leerlingen en leraren. In alle disciplines zoekt hij een optimale balans tussen inhoud, opbrengst, motivatie en innovatie.