Maak kennis met Maia, een baanbrekende AI-assistent voor docenten

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Maia maakt het gemakkelijker en sneller voor de 250.000 docenten die ons platform gebruiken om interactieve lessen te maken voor leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs. Voor nieuwe gebruikers vereenvoudigt ze de eerste stappen van lesontwikkeling door een duidelijke structuur te bieden.

De voordelen van het creëren van lessen met Maia

alt

1. Maia bespaart je tijd bij  lesontwikkeling

Maia is een veelzijdige en vriendelijke AI-assistent. Dankzij Maia vergt het hele proces van lesvoorbereiding minder tijd - minder tijd besteden aan het onderzoeken van een onderwerp of het opzetten van de structuur. Maia kan je helpen bij het creëren van lessen die een bewezen pedagogische structuur volgen. Ze start de les met het activeren van voorkennis met behulp van een woordweb. Daarna levert Maia informatie en sluit de les af met drie open vragen. Dit om gezamenlijk op de les te reflecteren. Haar lessuggesties zijn gebaseerd op jouw prompt, op ingevoerde tekst, of op tekst van afbeeldingen.

Maia is ontworpen voor docenten zoals wij; om je te ondersteunen bij het creëren van boeiende digitale lessen voor je studenten zonder eindeloos tijd te besteden aan lesvoorbereiding.
Claire Coates
Education Specialist
alt

2. Je kunt lessen creëren over ieder onderwerp

Dankzij de nieuwe functies van Maia zijn er verschillende opties voor het maken van een lesopzet. Je kunt een foto maken van een museum bordje, een brochure of een informatiebord en deze omzetten naar een les. Dat is niet het enige wat Maia kan. Je kunt bijvoorbeeld ook vragen kopiëren vanuit een oud examen, delen halen uit een syllabus, of een screenshot uploaden van een artikel dat je leuk vindt. Laat Maia haar magie doen en het bronmateriaal omzetten in digitale lessen!

Maia zoekt informatie over een onderwerp waar jij een les over wilt maken. Of jouw input nu komt uit een syllabus, een notitie of een informatiebord. Maia creëert een gestructureerde, informatieve les.
Thomas Courtley
Education Specialist
alt

3. Maia vereenvoudigt de eerste stappen voor nieuwe gebruikers

Sommige docenten hebben nog nooit eerder een digitaal onderwijsplatform gebruikt. De eerste stappen zetten om een eerste digitale les te maken kan behoorlijk overweldigend zijn, ongeacht hoe eenvoudig het ook mag lijken. Met de ondersteuning van Maia zijn de eerste stappen naar het creëren van een les nu grotendeels geautomatiseerd. In plaats van te moeten bedenken waar te beginnen, krijg je een lessuggestie aangereikt. Dit maakt het eenvoudig om vervolgens de inhoud te bewerken en af te stemmen op jouw wensen.

Wat betekent de naam Maia?

Maia is een naam van Griekse oorsprong, verwijzend naar de mythische moeder van Hermes, de boodschapper van de Olympische goden. In de Romeinse mythologie was zij de godin van de groei in de lente en de vernieuwing van het leven. Maia is ook een populaire Māori-naam die dapper of zelfverzekerd betekent. Al deze betekenissen wijzen in dezelfde richting: docenten kunnen vertrouwen op Maia door ze te ondersteunen om hun lessen te ontwikkelen en kostbare tijd te besparen.